PESEM DOMOVINI NA OBČINSKI PROSLAVI OB DNEVU DRŽAVNOSTI
11.7.2017
Bodi zdrava, domovina,
mili moj slovenski kraj!
Ti prekrasna, ti edina,
meni zemeljski si raj!


Občutek pripadnosti narodu naj bo žlahten občutek slehernega človeka.Krepimo zaupanje drug v drugega, izkristalizirajmo pristne ideje, težimo h gradnji lastne odličnosti in v skupni moči uresničimo cilje. Vse te želje sta ob občinski proslavi strnila župan Občine Polzela Jože Kužnik in slavnostni govornik, poslanec Državnega zbora Republike Slovenije, dr. Bojan Dobovšek, slovenski politik, pravnik in profesor. Z željami, da bi ljudje, ki jim je bilo zaupano vodenje države, spoznali, da prave vrednote vedno bolj izginjajo s političnega parketa, prav od tega pa je odvisno, ali nam je in bo država mati ali mačeha. Naj ne bo to le dneva prost
dan, ampak naj bo prežet s ponosom in veselim praznovanjem.

Zato naj bo pesem sporočilo srca. Lepo je, če v življenju namenimo čas slovenski pesmi. Slovenijo imamo radi, ker je naša. Zrimo v prihodnost z odločno vizijo. Vsak človek piše svojo zgodbo, svojo pesem. V družbi tako vedno znova in znova nastajajo ideje, želje in vizije, kako jih uresničiti. Ohranili smo jezik, pokončno držo in slovensko pesem, na kar smo lahko zelo ponosni. S skladbami Za Slovenijo živim, Tu je moj dom, Moja dežela in Poletna noč so nas s svojim žarom popeljali glasbeni ustvarjalci TJA, KJER SMO DOMA.

Prireditev so sooblikovali orkester Kulturno-glasbenega društva Cecilija, Manca Cerar in Lovro  Frelih, Ana in Rok Bastl ter Dušan Pungartnik. Prireditev pa je povezovala Urška Jeršič. Slovesnost smo zaokrožili z odhodom praporščakov, ki so tudi tokrat dodali svoj prispevek k 26. rojstnemu dnevu domovine.

Lidija Praprotnik