PO BOŽIČU DIŠI ......
3.1.2018
V Občini Polzela vsako leto poskrbimo, da je v veselem decembru vzdušje še posebej živahno. Začne se s prižigom prazničnih lučk, sledi prihod Miklavža, za njim pa vsi nestrpno pričakujemo  Božička. Letos se je na grad Komenda pripeljal s prav posebnim prevoznim sredstvom; s starodobnikom Marcedes Benz, letnikom 1952.

Praznično okrašeni oder je pričaral pravo pravljično vzdušje. Na odrskih deskah je oživela najbolj znana in priljubljena med pravljicami Muca Copatarica, ki letos praznuje 60 let. Vloge so zelo doživeto odigrale vzgojiteljice vrtca Polzela, ki so kljub mrazu nastopile bose. Pravljični junaki so skupaj z otroki priklicali Božička, ki je povedal, da je imel na poti, zaradi premalo snega, kar precej težav, zato je svoje jelenčke pustil na severu, na pomoč pa poklical svojega prijatelja Ernesta Obermayerja, da ga je do pridnih otrok,  bilo jih je veliko več kot lani, pripeljal s starodobnikom. Otroci niso skrivali navdušenja, tako nad Božičkom in njegovim prevoznim sredstvom, pravljico kot darili. Tudi starši so bili deležni pozornosti, saj so se lahko ogreli s kuhančkom, čajem in sladkali s sladkimi pregrehami, manjkalo pa ni niti dobrot za praznično mizo.
Za čar Božiča in otroško igrivost smo z zadovoljstvom poskrbeli: Občina Polzela, Osnovna šola Polzela, TD Občine Polzela in Rdeči križ Polzela v sodelovanju z Mlekarno Celeio.
S tem pa decembrskega dogajanja še ni konec,  višek bo doseglo z Božično - novoletnim koncertom in Darjo Švajger, leto pa bomo sklenili s Silvestrovanjem na prostem in ansamblom Smeh, ko ne  bo manjkalo niti dobrih želja.

Lidija Praprotnik