ZAKLJUČEK LETA Z BOŽIČNO-NOVOLETNIM KONCERTOM IN VSTOP V NOVO S SILVESTROVANJEM NA PROSTEM...
3.1.2018
Občina Polzela je v cerkvi sv. Marjete na Polzeli prav na Božični večer, kot že vrsto let, organizirala Božično-novoletni koncert. Tokrat smo v goste povabili eno izmed naših najbolj priljubljenih pevk Darjo Švajger. Program, ki sta ga oblikovala skupaj s pianistom Jako Puciharjem je bil sestavljen iz zakladnice slovenske popevke, popularne glasbe in šansonov.

Čuti se, kako uspešen tandem sta, kako sta si glasbeno blizu in kot pravi Švajgrova, najbolj čaroben trenutek je, ko pevec postane pesem, in tega je bilo občutiti tudi na Polzeli. S tem koncertom, kot je povedala domačinka Valentina Plaskan, ki nas je doživeto popeljala skozi večer, zaznamujemo dva velika praznika: Božič in Dan samostojnosti in enotnosti, v ta namen je zbrane do zadnjega kotička polni cerkvi nagovoril tudi župan Jože Kužnik. Ta je med drugim dejal, da je v tem prazničnem vrvežu čas da se ustavimo, umirimo, stisnemo roko bližnjemu, namenimo iskren pogled in podelimo nasmeh, ki ima čudežno moč. Vse to pa je pogoj za mirno in doživeto praznovanje, ki ga je vsem zaželel v polni meri. Po koncertu je sledilo druženje pri cerkvi ob kuhanem vinu in čaju, ter prijetnem kramljanju o tem in onem.

Med mnogimi silvestrovanji na prostem, ki se zvrstijo po širni Slovenji, ga že nekaj let, kot darilo občanom, organizira tudi Občina Polzela. Tokrat so nas zabavali, štirje mladi fantje Ansambla Smeh z izjemnimi glasovi, občutkom za glasbo in lepimi pesemskimi besedili s širokim programom narodno zabavne glasbe, vse od 22. do 2. ure naslednjega dne, ko smo želja polni ob kuhančku in čaju vstopili v nov dan na nov začetek. Zato, ne spotikajmo se na preteklost, stopimo torej v novo leto z upanjem in naredimo korake k temu, da nam bo dan iz dneva lepši, bogatejši, življenje pa strpnejše, bolj bogato in bolj polno.

Lidija Praprotnik