ŽUPANOV SPREJEM NOVOROJENČKOV JE PRIBELEŽIL PETICO...
15.5.2018
Prvi petek v mesecu maju je na grajskem dvorišču gradu Komenda potekal že peti županov sprejem novorojenčkov in njihovih staršev. Na sprejem je polzelski župan Jože Kužnik povabil 61 otrok rojenih v letu 2017, le tega se je udeležilo več kot polovica novorojenčkov skupaj s svojim starši in sorodniki.

Župan je v svojem nagovoru izrazil veselje nad vsakim novim občanom ter čestital staršem ob rojstvu otroka in ustvarjanju oz. povečanju družine ter dodal, da jih najtežje delo šele čaka, to je vzgoja otrok. Povedal je, kako pomembno je, da ne pozabimo na čudež, na to da živimo in se veselimo življenja, kot pravi Frend: » Otroški smeh je najlepše kar se ti lahko zgodi «.

Poleg denarne nagrade v višini 180 evrov, katero občina nameni že ob rojstvu otroka, je župan vsakemu novorojenčku podaril simbolno darilo: namizno zastavico Občine Polzela ter sadiko medovite rastline – češnje, ki jo bodo najmlajši lahko zobali, že ko bodo prestopili šolski prag. Tako simbolika češnje in zastavice, ker so postali naši občani, nikoli ne bo šla v pozabo.

Z glasbenimi vložki sta sprejem na klarinetu popestrila Tinkara Skok in njen mentor Gašper Smisl iz Kulturno-glasbenega društva Cecilija. Po obdarovanju in čestitkah posameznim staršem so le-ti z županom naredili skupno fotografijo nato pa posladkali ob grajski sladici in prijetno kramljali.

Lidija Praprotnik