SEDEM NAJ POLZELSKIH DEVETOŠOLCEV, GLASBENIKOV IN NAGRAJENKA LITERARNEGA NATEČAJA NA ŽUPANOVEM SPREJEMU...
20.6.2018

Tradicionalnemu povabilu župana Jožeta Kužnika so se 13. junija dopoldan odzvali vsi najboljši učenci Osnovne šole Polzela preteklih devetih let.

Ob sproščenem klepetu so sošolci še zadnjič sedli skupaj kot osnovnošolci in se naužili tudi sladkih pregreh. O svojih dosežkih in nadaljnjih načrtih ter vtisih in odtisih so spregovorili: Teja Pikl, Nuša Žerjav, Nika Sitar in Tilen Riosa Novak z razredničarko Lučko Rančigaj ter Nina Lorenčak, Maša Medvešek in Alina Stropnik z razredničarko Natašo Jesenko. Ponosa nad najboljšimi niso skrivale niti šolska psihologinja Katja Čeh, pomočnica ravnateljice Simona Tomšič in ravnateljica Bernardka Sopčič, ko so jim za popotnico dodale še marsikatero življenjsko modrost.

Na literarnem natečaju, ki ga je razpisala Medobčinska splošna knjižnica Žalec z naslovom  Zgodbe moje doline, je poleg odličnega šolskega uspeha z Domišljijsko pripovedjo blestela Nina Lorenčak, Bilo je nekoč v mojem kraju pod mentorstvom Mojce Cestnik in si še enkrat zaslužila županov stisk roke.

Za tem je sledil še Županov sprejem najboljših učencev Glasbene šole Risto Savin Žalec skupaj z mentorji in ravnateljem Gorazdom Kozmusom. Dobitniki knjižnih nagrad, ki so v tem šolskem letu nizali vidnejše uspehe na področju glasbe so: Hana Krašovec, Iza Štih, Liza Tkalčec, Neja Jankovič, Pia Gracl, Pia Turk Žagar in Sofia Štih.

Za kulturni program obeh sprejemov je poskrbela učenka kitare četrtega razreda Glasbene šole Risto Savin Žalec Pia Gracl, ki se lahko poleg glasbenih uspehov pohvali tudi s pisanjem avtorskih skladb.

Na dan poln vznemirjenja in lepih občutkov je župan vsem najboljšim učencem tako po učni kot po glasbeni plati zaželel srečo na nadaljni poti in izrazil željo, da bi se po končanem šolanju vrnili na Polzelo ter v svojem kraju nadaljevali karierno pot.

 

Lidija Praprotnik