KLJUB SLABEMU VREMENU USPEŠNO IZVEDEN 6. MALTEŠKI TEK.
26.9.2018
Ustanova Dobrodelni županov sklad Polzela je v soboto, 22. septembra 2018, organizirala že šesti Dobrodelni malteški tek po poteh Občine Polzela. Letošnja novost so, ravno zaradi primerov slabega vremena, na novo trasirane proge na 5, 10 in 21 km. Kot že ničkolikokrat letos nam jo je tudi tokrat zagodlo vreme, a na Polzeli se ne damo in smo kljub temu veseli, da smo tekli za dober namen ter sklad obogatili za 3.158,76 evra.
Zaradi slabega vremena smo dan začeli v športni dvorani na minutah ogrevanja, kjer je spregovoril pobudnik teka, župan Občine Polzela Jože Kužnik, ki je tudi letos tekel. Tekačem je zaželel varno in srečno pot. Takoj s startom so tekače pozdravile prve dežne kaplje, ki so jih spremljale vse do cilja, nekaterim v ohladitev, drugim v breme, ampak na srečo poškodb ni bilo.
Med moškimi je bil na 5 km najhitrejši Matic Hribernik s Polzele (00:20:19), drugi je bil Gašper Umbreht iz Andraža, tretji pa David Vidovič s Polzele. Pri ženskah je na 5 km blestela Petra Siter iz Braslovč (00:29:40), druga je bila Jasna Zabukovnik s Polzele in tretja Tjana Burger s Polzele. Pri moških je bil na 10 km najhitrejši Dejan Uršnik iz Mozirja (44:08), drugi Domen Srebočan s Polzele in tretji Albin Pajenk iz Dobriča. Pri ženskah pa je bil vrstni red naslednji: prva Brigita Šuper s Polzele (48:43), druga Vida Leskošek iz Šmartnega ob Paki in tretja Meta Božič iz Laškega. Na 21 km je bil najhitrejši Matej Meklav iz Dobriča (01:24:51), drugi Damjan Kovačič z Vranskega in tretji Uroš Blazinšek iz Nove Cerkve. Najhitrejše ženske na 21 km: prva je bila Tanja Kramberger iz Andraža (01:40:51), druga Darinka Presečnik iz Mozirja in tretja Laura Granfol iz Maribora. Iskrene čestitke prav vsem tekačem, posebno pohvalo pa najstarejšemu tekaču, Polzelanu Miru Jegrišniku, ki je pri 68. letih pretekel 21 km v slabih dveh urah. Najmlajši tekač malteškega teka Vid Krajnc pa je štel le 10 let.

Čeprav tek ni tekmovalne narave, je organizatorju uspelo pridobiti nekaj sponzorskih nagrad za prav vse tekače. Za nagrade se na tem mestu lepo se zahvaljujemo:
Zavodu Palemid Maribor – inštitut za trajnostni razvoj, Roteh – Robert Kerstein, s. p., Matrika-Zvo-Zdravje-Varstvo-Okolje, d. o. o., Bass, d. o. o., Servis kmetijske mehanizacije in posredovanje blaga in storitev Jože Povše, s. p., Savinjska veterinarska postaja, d. o. o.,Remont NG, d. o. o., Pia, d. o. o., Kmetijska zadruga Polzela, z. o. o., Luka Gobec, s. p., Mitja Glasenčnik, s. p., Bayer, d. o. o., Bike Shop Šempeter, Ekipa2, d. o. o., OUTFIT7, Ewopharma, d. o. o., Factory store Griže, GG Steklarstvo, Goran Glavnik, s. p., Frizerski salon Glavniki in čokolada, Delo, d. o. o., Hiša Daril, d. o. o., Ilirija, d. o. o., Jagros, d. o. o., Krka, d. d., Ljubljanski potniški promet, d. o. o., Lekarna Polzela, Moja masaža Gregor Jeram, s. p., Mlekarna Celeia, mlekarstvo in sirarstvo, d. o. o., Olimpus, d. o. o., fitnes center, Oriflame kozmetika, d. o. o., Rossi sport, Gropik, d. o. o., Telekom Slovenije, d. d., Thermana Laško, d. d., Sadex, d. o. o., Proan, d. o. o., Val skupina, d. o. o., Jure Ocepek, s. p., Nilan, d. o. o., Kreativna fabrika Egon Mramor, s. p., Dis-Tina Čas, s. p., Založba Pogled.
Za pomoč pri izvedbi prireditve se zahvaljujemo: Občini Polzela z ekipo režijskega obrata, TIC Polzela in drugim sodelavcem, moderatorki in koordinatorki Naniki Cvikl, OŠ Polzela, športnim in drugim društvom v Občini Polzela ter drugim posameznikom, ki so kakorkoli pomagali. Lepa zahvala tudi Gobarsko-mikološkemu društvu, ki je poskrbelo, da nihče ni bil lačen.

Rezultati so v priponki spodaj.

Lidija Praprotnik
Dokumenti: