PODELITEV ŠPORTNIH PRIZNANJ OBČINE POLZELA ZA LETO 2018
5.2.2019
Šport je aktivnost, omejena s pravili in obogatena s tekmovalnostjo. Šport je veselje, razgibavanje telesa in duha. In tega se naši športniki v Občini Polzela dodobra zavedajo, saj vsako leto s ponosom stopijo na oder, ko jih organizatorja športnega dogodka, Zveza športnih društev Polzela in Občina Polzela povabita na podelitev priznanj za dosežke v minulem letu. S temi navdušujočimi besedami je večer pričela moderatorka Andreja Petrovič.

S plesno točko so  3-kratni svetovni prvaki v streetdance-u – ekipa Faraoni, naredili uvod v večer poln športne energije, ki nas je navdajala v Domu krajanov v Andražu nad Polzelo. Veselja in ponosa niso skrivali letošnji dobitniki priznanj, ko je z njimi na odru stal, športni gost, boksarski prvak Dejan Zavec. Le tega pa ni skrival niti župan Jože Kužnik, ko jim je v nagovoru povedal, kako zelo je ponosen na vsakega letošnjega nagrajenca in kako zelo jih občuduje. Hvaležen je, ker se o Občini Polzela govori pogosto in daleč zaradi njih in se jim zahvalil za sledi, ki jih puščajo.

Na letošnji prireditvi je bilo podeljenih petindvajset plaket Zveze športnih društev Polzela. Bronaste plakete so jih prejeli:  DOMEN HOHNJEC, BONO KRALJ KOS, BALIN KLUB BALINC POLZELA in LAN PODPEČAN. Srebrne plakete so prejeli: DOMEN OROŽ, JAKA UDRIH, PLANINSKO DRUŠTVO POLZELA – družina Sadnik, RIMA POSEDEL, NIKA TROGAR, PLANINSKI DRUŠTVO POLZELA – mladinci kategorije Č, DOMEN ZABUKOVNIK, MILAN KOREN, NUŠA ŽERJAV, NIKA ŠENICA, ZOJA AVŽNER, MAI BAŠIČ FEKONJA, LAURA BERGANT. Z zlatom pa so blesteli: MATEVŽ KUNST, FILIP ŽAK GLAVNIK, PIA ZOJA GLAVNIK, MARKO BOŽIČEK in NUŠA ŽELEZNIK.

Podeljene pa so bile tudi jubilejne plakete Zveze športnih društev Polzela, katere prejemniki so bili KARATE KLUB POLZELA za 20 let obstoja kluba ter SIMON OGRAJENŠEK in BRANKO CIMPERMAN, ki sta prejela plaketi za 40 let delovanja in izjemen prispevek pri razvoju športa.
Večer so z glasbo popestrili štirje nadobudni glasbeniki 4. in 5. razreda glasbene šole kulturno-glasbenega društva Cecilija - Pihalni kvartet Pavliha. Beseda zahvale pa je ob koncu bila izrečena tudi od predsednika ZŠD Polzela Ivija Kapitlerja.

Lidija Praprotnik