PO BOŽIČU DIŠI
10.1.2017
Majhno darilo za velik nasmeh

Leto se počasi poslavlja, še dober teden nas loči do vstopa v novo leto, Božiček pa je s svojo praznično okrašeno kočijo in pravljičnim spremstvom že začel potovanje po soseskah. Ustavil se je povsod tam, kjer ga čakajo otroci, tudi na Polzeli.


Božiček je pred novim letom vse preveč zaposlen, da bi se sam pogovoril z vsemi otroci in odraslimi. Zato je na pot poslal svoja palčka Bolfenka in Lenka, skupaj s prav posebnim merilnim aparatom pridnometrom. Nerodna palčka morata do novega leta izmeriti pridnost vseh otrok na svetu ali pa bosta spet morala vse leto čistiti hlev severnih jelenov. Na gradu Komenda jima je pridnometer dobro služil ali pa so bili otroci resnično pridni, saj se je iz daljave kmalu zaslišal zvonček, ki je naznanjal Božičkov prihod. Dobri mož je s seboj prinesel košaro bombonov in ogromno daril. In ker je Božiček že star gospod, so mu dobre vile pomagale nesti vsa darila med otroke. Nagovoril jih je, oni pa so si ga iskrivo in veselo ogledovali. Prav vsi so zelo veseli prejeli darilo, najbolj pa so se vzradostili belega bradatega moža.
Ob otroškem živžavu in veselju je zadišalo tudi po božiču. Obiskovalci so na stojnicah lahko izbirali med dobrotami za praznično mizo, ki so jih pripravile domače gospodinje. Na bogato založenih stojnicah so se predstavili tudi varovanci Varstveno delovnega centra Muc in Osnovne šole Polzela s praznično dekoracijo ter voščilnicami, manjkalo ni niti toplega čaja in kuhanega vina ter slastnih prazničnih piškotov. Poln presenečenj in malih radosti se je večer zavil v soj prazničnih lučk. Projekt smo skupaj soustvarili Občina Polzela, Turistično društvo Občine Polzela, Medobčinska splošna knjižnica Žalec, Osnovna šola Polzela, Krajevna organizacija Rdečega križa Polzela in Malteška konjenica.

Lidija Praprotnik