KJER JE DOBRODELNOST DOMA … TAM JE OBČINA POLZELA.
29.3.2017
Občina Polzela je občina velike srčnosti in bogate kulture. Če to dvoje združimo, nastane to, čemur smo bili priča na Jožefovo nedeljo – na eni strani je bila polna dvorana vas, spoštovane in spoštovani, ki ste želeli pomagati po svojih najboljših močeh, ter na drugi strani odlični nastopajoči z enakim namenom.

Ustanova Dobrodelni županov sklad, katerega ustanovitelj je Jože Kužnik, župan Občine Polzela, je od nedelje, 19. marec 2017, bogatejša za 9.572,26 €. Utrip src vseh zbranih na petem dobrodelnem koncertu je spodbujala želja prispevati ter tako pomagati otrokom in družinam iz Občine Polzela, ki so se znašle v socialni stiski ali jih je prizadela bolezen, nadarjenim otrokom, ki nimajo materialnih možnosti za svoj razvoj, ter drugim dijakom in študentom pri njihovem šolanju.

Dober je bil občutek, da smo lahko skupaj odpirali srca za srečo v očeh in prešeren nasmeh. In dobro je del pogled na vse, ki ste se v tako velikem številu zbrali na pomladno nedeljsko popoldne z eno skupno močno željo – biti srečen v družbi enakih.

Koncert, ki sva ga povezovala Jure Sešek in Jolanda Železnik so soustvarjali: mažoretke iz Liboj, Jazz band Glasbene šole Risto Savin Žalec, Ansambel Smeh, uporabniki CVD Golovec, Eva Černe,  Prifarski muzikanti, Damjana Golavšek, Vokalni kvartet pd(4), Osnovna šola Polzela, Luka Sešek, Navihani muzikanti, Ansambel Toneta Rusa, Darja Švajger, The Plut Family.

Z dobroto pomagamo in opogumimo človeka, kajti: »Za vse je svet dovolj bogàt, in srečni vsi bi bilí, ko kruh delil bi z bratom brat s prav srčnimi čutili!« Tako pravi Gregorčičeva pesem Siromak.

Jože Kužnik, župan Občine Polzela pa je rekel: »Vsem, ki ste delili, še enkrat velik hvala.

Hvala, ker vaše čuteče srce omogoči kakšen nov začetek in življenje z manj strahu. Naj odmeva beseda hvala. In vzporedno z njo tudi beseda prosim - bodite del zgodbe o dobroti v Občini Polzela tudi naslednje leto.« Župan ni skrival veselja in ganjenosti ob pogledu na polno dvorano dobrih ljudi. Sicer pa nam je odličen vzor, saj v sklad mesečno nakazuje.

Naša srca so utripala v ritmu ljubezni, ki je sprožal val hvaležnosti vseh, ki jim je dobrodelni županov sklad že nudil pomoč in tudi tistih, ki jim prebuja hrepeneče upanje.

Zahvalo zaslužijo vsi nastopajoči, organizacijski odbor in vsi, ki so bili nevidni, pa kljub temu zelo pomembni. Zahvala tudi Slovenskemu ljudskemu gledališču Celje, ki je omogočilo, da je igra barv in svetlobe dodala koncertu poseben čar, in Matjažu Jeršiču, ki je poskrbel, da ste nas odlično slišali.

Poslovili smo se z obljubo, da se dobimo ob letu osorej, vsi mi in še kakšen zraven. Že danes si zapišite datum: 18. marec 2018.

Jolanda Železnik