NA GOSTOVANJU NA POLZELI IZVEDLI 11. RIBNIŠKI PASJON: BODITE POGUMNI!!!
26.4.2017
Zagnani ustvarjalci Ribniškega pasijona so pripravili že 11. zaporednih gledaliških glasbenih uprizoritev Kristusovega trpljenja. Ogromno priprav, veliko dela in truda je bilo vloženega v ustvarjanje pasijona in v veliko veselje nam je bilo, da je na pobudo in povabilo Občine Polzela  uprizoritev bila izvedena v športni dvorani na Polzeli na zadnji – praznični četrtek v mesecu aprilu.

V letošnji pasijonski ekipi , ki jo sestavlja 200 prostovoljcev je vsak zadolžen za svoje področje dela od glasbe, scene, režije, scenske ekipe, šivilj, branjevk ter odnosov z javnostmi. To so ljudje, ki jim ni težko svojega časa podariti za nastajanje in izvedbo tega projekta. Tako se po delčkih sestavlja vsako leto nov in zelo velik projekt.

Ob prvi uprizoritvi, ki je bila leta 2007 si niti v sanjah niso predstavljali, da bo presegel župnijske in dekanijske meje. Začetki so bili zaznamovani z mladostno energijo in zanosom ter pozitivni odzivi sodelujočih in obiskovalcev, ki  so jim dali potrditve in zagona, da niso veliko razmišljali ali naslednje leto ponovno začeti s pripravo pasijona. Postal je del njih in oni del pasijona. Vsako leto stremijo k spremembam, novostim, zato obiskovalce vsako leto čaka nekaj novega.  Scenaristi letošnje zgodbe so želeli v ospredje poleg Jezusa postaviti še njegove učence, njihovo delovanje, predvsem pa delovanje Svetega Duha v njih. Poleg zgodbe se čez celo uprizoritev predstavijo z avtorskimi skladbami, ki Ribniškemu pasijonu dajo svojevrsten pečat in posebno mesto med pasijoni, saj so eni redkih pasijonov v Evropi, kjer se v živo izvaja pop (rock) glasba.

Jezusovo sporočilo želijo predati vsem: »Zastonj ste prejeli, zastonj dajajte«, tudi ribnčani se držijo tega načela, zato za ogled pasijona ne pobirajo vstopnine, veseli pa so prostovoljnih darov.

S svojo pristnostjo so z zgodbo kot sporočilom približali nadvse navdušenim obiskovalcem. V svoje delo so dali sebe, ter prek pasijona izraziti tisto, kar občutijo sami.

Lidija Praprotnik