ŽUPANOV SPREJEM NOVOROJENČKOV IN NJIHOVIH STARŠEV...
5.5.2017
Čeprav smo že krepko zakorakali v pomlad, brez dežja in oblakov ni šlo niti prve dni meseca maja, ko je župan, Jože Kužnik  že četrtič zapovrstjo sprejel najmlajše občane Občine Polzela skupaj z njihovimi starši, tokrat zaradi slabega vremena v gradu Komenda. V letu 2016 se je  v Občini Polzela rodilo 66 otrok, od tega kar 41 deklic.

S krajšim kulturnim programom je na violini dogodek popestrila učenka glasbene šole Risto Savin Žalec, Lana Požun pod mentorstvom profesorice Tanje Miklavc. Župan je v svojem nagovoru staršem čestital ob rojstvu otroka in ustvarjanju oz. povečanju družine ter dodal, da jih sedaj čaka precej težko delo pri  vzgoji otrok. Povedal je, kako pomembno je, da znamo biti dober starš. Poleg denarne nagrade, v višini 180 evrov, katero občina nameni že ob rojstvu otroka, jim je podaril še simbolično darilo. Vsakega novega občana je osebno sprejel mu čestital in podaril namizno občinsko zastavico ter sadiko avtohtonega drevesa – češnjo, ki jo bodo lahko z vstopom v šolo že zobali. Ta simbolika naj bo lep in trajen spomin staršem, kasneje pa tudi otrokom, saj je nekaj živega, ki raste, skupaj z njimi.

Starši so ob sladki pogostitvi pokramljali o tem in onem, seveda pa ni treba posebej poudarjati, da so bili tudi pri tem v prvi vrsti njihovi malčki.

Lidija Praprotnik